Un angajat din rândul personalului Senatului SUA, acuzat că s-a filmat făcând sex cu un bărbat într-o celebră sală de audieri a Congresului, ameninţă cu acţiuni în justiţie după ce a fost concediat, relatează The Guardian şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile explicite, publicate vineri de The Daily Caller, arată doi bărbaţi făcând sex în ceea ce pare a fi Camera 216, Camera Judiciară a Congresului.

Aidan Maese-Czeropski, un consilier al senatorului Ben Cardin din Maryland, a fost citat pe scară largă pe reţelele sociale ca fiind unul dintre bărbaţii din imagini. Biroul senatorului Cardin a declarat pentru Politico că "Aidan Maese-Czeropski nu mai este angajat al Senatului Statelor Unite".

La rândul său, Poliţia Capitoliului a declarat că este la curent cu acest caz şi că desfăşoară o anchetă.

Camera de audieri în care care a fost făcută filmarea are caracteristici istorice importante. Ea a găzduit audieri ale Comisiei 9/11, iar James Comey, fostul director al FBI, a depus acolo mărturie despre Donald Trump în 2017. Tot acolo, Tom Daschle, pe atunci liderul majorităţii din Senat, a primit o scrisoare care conţinea antrax, în octombrie 2001, imediat după atacurile de la 11 septembrie 2001, iar această sală a fost cea în care judecătoarea Curţii Supreme Sonia Sotomayor a devenit prima latino-americană care a participat la audierile de nominalizare pentru cea mai înaltă instanţă a ţării.

Într-un mesaj postat pe LinkedIn, angajatul incriminat, Aidan Maese-Czeropski, nu a abordat direct subiectul videoclipului, dar spune că trece printr-o perioadă dificilă. "Deşi unele dintre acţiunile mele din trecut au arătat o lipsă de raţiune, îmi iubesc slujba şi nu aş da niciodată dovadă de lipsă de respect faţă de locul de muncă", a scris el. "Orice încercare de a caracteriza acţiunile mele altfel este fabricată şi îmi voi explora opţiunile legale în această chestiune", transmite Aidan Maese-Czeropski.

În postarea sa de pe LinkedIn, Maese-Czeropski răspunde, de asemenea, la o acuzaţie fără legătură cu scandalul în sine, potrivit căreia l-ar fi jignit miercuri pe congresmanul Max Miller la Capitol Hill. Miller, care este evreu, vorbea cu un reporter când un membru al personalului l-ar fi tulburat strigând "Free Palestine".

"În ceea ce priveşte acuzaţiile referitoare la congresmanul Max Miller, nu l-am văzut niciodată pe congresman şi nu am avut nici ocazia, nici motivul de a ţipa la el sau de a-l înfrunta", a declarat Aidan Maese-Czeropski.

Senatorul Ben Cardin, pentru care lucra Aidan Maese-Czeropski, prezidează Comisia pentru relaţii externe a Senatului. Biroul său a declarat vineri pentru Washington Examiner: "Am analizat relatările din mass-media. Deoarece este o problemă de personal şi este în curs de examinare, nu vom face alte comentarii în acest moment".

Când CNN a luat, la rândul său, legătura cu biroul lui Ben Cardin, a fost direcţionat către declaraţia postată de Aidan Maese-Czeropski pe LinkedIn. Ulterior, biroul lui Cardin a emis o declaraţie prin care a anunţat că Maese-Czeropski "nu mai este angajat al Senatului SUA".

CNN l-a contactat pe Maese-Czeropski şi nu a primit un răspuns. De asemenea, CNN a contactat Poliţia Capitoliului SUA, care a declarat că "nu poate confirma detalii cu privire la persoanele din videoclip", dar "este la curent şi analizează această chestiune".

CNN a contactat şi biroul liderului majorităţii din Senat, Chuck Schumer, dar nu a primit niciun răspuns.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.