O îngrijitoare de la grădina zoologică din Salzburg a fost atacată marţi de un rinocer şi a murit, iar unul dintre colegii săi a fost grav rănit, a anunţat poliţia austriacă, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc "la primele ore ale dimineţii, în timpul unor lucrări de rutină în incinta rinocerilor", potrivit unui comunicat de presă.

Ora declarată a decesului a fost 7:04 a.m..Este ora la care animalele sunt hrănite şi tratate cu insecticid, a precizat directorul Grădinii Zoologice Salzburg Hellbrunn, Sabine Grebner, într-o conferinţă de presă.

Animalul a atacat o îngrijitoare în vârstă de 33 de ani, "din motive încă necunoscute", înainte de a-l ataca şi pe unul dintre colegii săi, în vârstă de 34 de ani, care a intervenit încercând "să sperie" rinocerul. Bărbatul a fost grav rănit şi a fost transportat la spital în oraşul din nordul Austriei.

Potrivit agenţiei de presă APA, femeia care a murit a fost probabil zdrobită după ce a fost călcată în picioare de animal.

"Nu ştim exact cum s-a întâmplat", a spus Grebner, adăugând că îngrijitoarea care a fost ucisă a suferit răni la piept. Bărbatul rănit nu are răni care să-i pună viaţa în pericol, a precizat directoarea.

Îngrijitoarea era originară din landul german Bavaria, avea multă experienţă şi era specializată în a lucra cu rinocerii. Colegul său se ocupa de hrana animalelor. 

Rinocerul implicat este o femelă pe nume Yeti, a declarat Grebner, adăugând că toţi rinocerii de la grădina zoologică sunt acolo de mult timp şi sunt cooperanţi cu îngrijitorii lor.

În stare de şoc, grădina zoologică, situată la periferia oraşului austriac, a decis să-şi închidă marţi porţile.

Găzduind 1.500 de animale pe o suprafaţă de 14.000 de hectare în grădinile castelului Hellbrunn, aceasta primeşte aproximativ 400.000 de vizitatori pe an.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.