O femeie, care primea îngrijiri după ce a fost grav rănită în surparea imobilului de pe rue Saint-Jacques, la Paris, la 21 iunie, a murit din cauza rănilor, declară o sursă apropiată dosarului, care confirmă o dezvăluire Le Parisien, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o angajată a asigurătorului” Saint-Christophe, situată la numărul 277 pe rue Saint-Jacques, adresa imobilului care s-a surpat, precizează sursa citată.

Acesta este cel de-al doilea deces în această dramă, după descoprirea la 27 iunie, între dărâmături a corpului altei femei, care ar putea fi o profesoară de la o şcoală privată de modă - Paris American Academy -, situată în aceeaşi clădire.

După acest deces, alte două persoane se află în urgenţă absolută, potrivit altei surse apropiate dosarului.

În total, aproximativ 50 de răniţi s-au înregistrat, inclusiv patru răniţi grav.

Începând de luni, investigaţiile au fost încredinţate unui judecător de instrucţie, care să deschidă o procedură judiciară cu privire la omor din culpă, rănire din cuplă şi incapacitate totală de muncă timp de mai puţin şi mai mult de trei luni, prin încălcare evident deliberată a unei obligaţii de siguranţă sau prudenţă prevăzută de lege sau regulament.

Investigaţiile vizează să stabilească originea sinistrului.

Primii martori, audiaţi în cadrul anchetei, încredinţată celui de-al 3-lea District al Poliţiei Judiciare a Parisului, au evocat ”un miros de gaze (naturale)”.

Aproximativ 60 de familii nu au în continuare acces în locuinţe şi au fost mutate în locuinţe sociale, la rude sau hotel, anunţa miercuri primarul arondismentului al V-lea, Florence Berthout.

Nouă adrese sunt vizate de o hotărâre privind interzicerea accesului şi locuirii în apropierea imobilului surpat.

Primarul Parisului Anne Hidalgo anunţa, la 26 iunie, un ajutor în valoare de două milioane de euro în sprijinul profesioniştilor şi locuitorilor afectaţi.

Ea dădea asigurări că ”se va face complet lumină asupra condiţiilor acestei explozii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.