O femeie alăptează copiii mamelor ucise în atacul comis săptămâna trecută de militanţi asupra unei maternităţi a spitalului Dasht-e-Barchi din Kabul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firooza Omar, psihiatru, se afla acasă când a aflat despre atacul în care au murit 24 de oameni - nou-născuţi, mame şi asistente medicale.

„Îmi alăptam copilul şi m-am emoţionat. Am putut vedea suferinţa celorlalţi copii”, a spus femeia în vârstă de 27 de ani, citată de BBC.

Ea are un băiat în vârstă de 4 luni. A decis să ajute şi s-a oferit să alăpteze copiii din maternitate ale căror mame au fost ucise.

Cu ajutorul soţului ei, care are grijă de copilul lor atunci când ea este plecată, Firooza Omar a mers la spitalul pentru copii Ataturk, unde au fost duşi cei salvaţi. Deşi acest spital se află la 2 kilometri de casa ei, călătoria poate fi riscantă în oraşul traumatizat de atacul brutal.

„Când am mers la spital, am văzut cam 20 de bebeluşi. Unii dintre ei erau răniţi”, a povestit ea.

Personalul medical a încercat să hrănească copiii cu lapte praf, însă unii dintre ei au refuzat.

„Am vorbit cu asistentele şi mi-au spus să hrănesc copiii care plângeau mai mult”. În prima noapte, a reuşit să alăpteze patru copii, unul după altul. „M-a calmat pe mine. Am fost fericită că i-am putut ajuta”, a mai spus femeia.

În următoarele zile, ea a continuat să îşi alăpteze copilul acasă, în timp ce a revenit la spital pentru a-i îngriji pe bebeluşii din maternitate.

Pentru că a vrut să atragă un semnal de alarmă asupra situaţiei, Omar a scris despre experienţa ei pe reţelele de socializare şi a îndemnat mamele să îi urmeze exemplu. Câteva au răspuns apelului.

În plus, Firooza Omar a contactat câteva prietene pentru a strânge bani necesari achiziţiei de scutece şi lapte pentru copiii care nu pot fi alăptaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.