O a treia persoană a murit joi, la o lună de la explozia din rue Saint-Jacques, în arondismentul al V-lea al Parisului, declară vineri surse judiciare care confirmă o dezvăluire a postului franceinfo, relatează Le Figaro şi AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această femeie, născută în 1946, se afla în stare gravă de la dramă, la 21 iunie, în cartierul istoric al  Pantheonului.

Două persoane au murit în explozie.

Rămăşiţe ale unei femei, care ar putea fi o profesoară la o şcoal privată de modă, Paris American Academy, cu sediul în clădirea distrusă, au fost descoperite la 27 iunie.

La 7 iulie, o sursă apropiată dosarului declara Le Figaro că altă femeie a murit din cauza rănilor, după ce a fost grav rănită în explozie.

De la începutul lui iulie, aproximativ 60 de familii nu aveau acces în locuinţe şi au fost mutate în locuinţe sociale sau s-au mutat la rude sau la hotel, anunţa primarul celui de-al V-lea arondisment Florence Berthout. 

Accesul în locuinţă a fost interzis la nouă adrese, situate în apropierea imobilului care s-a surapt.

Primarul Parisului Anne Hidalgo anunţa la 26 iunie un ajutor în valoare de două miliarde de euro în vederea unei susţineri a profesioniştilor şi locuitorilor afectaţi şi dăsea asigurări că ”se va face lumină asupra circumstanţelor acestei explozii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.