Cuba a trimis în acest weekend o echipă de medici şi de infirmieri în Italia, în premieră, pentru a contribui la lupta împotriva noului coronavirus, în urma unei solicitări a Lombardiei (nord), cea mai afectată regiune italiană de epidemie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la Revoluţia din 1959, insula comunistă obişnuieşte să-şi trimită ”armatele de halate albe” în locuri sinistrate în întreaga lume, în principal în ţări sărace - în Haiti împotriva epidemiei de holeră, în Africa de Vest împotriva epidemiei de Ebola, în anii 2010.

Havana nu a trimis până acum vreo echipă medicală în Italia. una dintre ţările cele mai dezvoltate din lume.

Este vorba despre cea de a şasea ţară - după Venezuela, Nicaragua, Jamaica, Surinam şi Grenada - în care Cuba a trimis ajutoare medicale de când epidemia noului coronavirus s-a răspândit în lume din China, în decembrie.

”Ne este tuturor frică, dar avem o datorie revoluţionară de îndeplinit, iar atunci lăsăm frica deoparte”, a declarat Leonardo Fernandez, un specialist în terapie intensivă, unul dintre cei 52 de membri ai echipei medicale trimise în Italia.

El a declarat pentru Reuters, înainte să plece de la Havana, sâmbătă, că aceasta este cea de a opta sa misiune internaţională, după o misiune în Liberia, în timpul luptei împotriva virusului Ebola.

Autorităţile sanitare din Lombardia, care au cerut ajutor medical, au anunţat sâmbătă că bilanţul în regiunea din nordul Italiei a crescut la 3.095 de decese, cu 546 în plus faţă de cel de vineri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.