O echipă alcătuită din 11 militari columbieni va călători într-un stat european membru NATO vecin cu Ucraina pentru a-şi instrui omologii ucraineni cu privire la tehnicile de deminare, a anunţat ministrul columbian al Apărării, Diego Molano, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această pregătire va fi susţinută de 11 ingineri militari care vor merge într-o ţară membră NATO care este vecină cu Ucraina”, a afirmat ministrul columbian al Apărării, Diego Molano.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, cei aproape 60 de ani de conflict intern din Columbia dintre forţele armate, rebelii de stânga, paramilitarii de dreapta şi cartelurile de droguri au transformat-o în una dintre ţările unde se află mai multe mine din lume.

Experţii din statul columbian, care este partener al Alianţei Nord-Atlantice, au fost invitaţi să susţină instruirea de către Statele Unite, a mai subliniat Molano.

Astfel, 2.342 de persoane au murit în Columbia din cauza minelor terestre, iar aproximativ 10.000 au fost rănite din 1990 până în prezent, potrivit Guvernului columbian.

Militarii şi autorităţile ucrainene au anunţat că vor curăţa minele din diferite locaţii din Ucraina, pe fondul invaziei în curs lansată de Rusia în luna februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.