O dronă s-a prăbuşit în apropierea unui sat de lângă Înălţimile Golan anexate de Israel, a anunţat joi armata israeliană, după ce o facţiune irakiană apropiată de Hamas palestinian a revendicat un atac în zonă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei israeliene, o dronă care transporta probabil explozibili, lansată din Siria, s-a prăbuşit miercuri seara târziu la sud de Eliad, în Înălţimile Golan anexate de Israel, fără a provoca răniţi, dar cu pagube materiale.

Armata israeliană a confirmat joi, pentru AFP, prăbuşirea acestei drone în apropiere de Eliad, fără alte detalii.

Într-un comunicat, Rezistenţa islamică în Irak, o grupare nebuloasă de combatanţi din grupări armate pro-Iran, a afirmat că a lovit o "ţintă vitală" la sud de Eliad cu "armament adecvat".

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat la 7 octombrie de un atac fără precedent pe teritoriul israelian de către mişcarea islamistă palestiniană, Rezistenţa islamică din Irak a revendicat numeroase atacuri împotriva forţelor americane şi ale coaliţiei internaţionale în Irak şi Siria.

Washingtonul a numărat până în prezent 103 atacuri împotriva forţelor sale în Irak şi Siria începând cu 17 octombrie, potrivit unei numărători raportate de oficialul militar american.

Cele mai multe dintre aceste atacuri au fost revendicate de Rezistenţa islamică din Irak, facţiuni care se opun sprijinului acordat de SUA Israelului în războiul său împotriva Hamas în Fâşia Gaza. Însă această grupare a revendicat până în prezent puţine atacuri directe împotriva intereselor israeliene.

Israelul a cucerit o parte din Înălţimile Golan de la Siria în războiul arabo-israelian din 1967, înainte de a anexa teritoriul în 1981. Această anexare nu este recunoscută de ONU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.