O dronă maritimă ucraineană a avariat o corvetă rusească de mici dimensiuni în largul Crimeei ocupate, a declarat vineri o sursă din serviciile ucrainene de informaţii, contrazicând versiunea Moscovei, care afirmase că atacul a fost respins, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kievul, care încearcă să-şi intensifice loviturile asupra Rusiei în regiunea Mării Negre, a declarat că atacurile sale din această săptămână au distrus un sistem de apărare aeriană rusesc în vestul Crimeei, au avariat grav două nave militare şi au lovit două nave de patrulare.

Sursa ucraineană a declarat pentru Reuters că un alt atac, cu o dronă maritimă, a lovit joi partea dreaptă din spate a corvetei "Samum", la intrarea în Golful Sevastopol din Crimeea, şi a provocat "daune semnificative". Nava de mici dimensiuni, dar care poate transporta rachete, a trebuit să fie remorcată pentru reparaţii şi se afla înclinată pe o parte, a precizat sursa.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Reuters nu a putut să verifice în mod independent această relatare.

Ministerul rus al Apărării recunoscuse joi, într-o declaraţie, că a existat un atac ucrainean asupra corvetei Samum, dar a precizat că acesta a fost respins şi că drona navală a fost distrusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.