O delegaţie de congresmeni americani întâlneşte oficiali ruşi, la Sankt Petersburg, în cadrul pregătirii unui summit între preşedinţii celor două ţări, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relaţiile între Statele Unite şi Rusia se află cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, din cauza sancţiunilor impuse Moscovei cu privire la un amestec în alegerile americane din 2016 şi unor dezacorduri atât cu privire la războaiele din Siria, Ucraina, cât şi altor subiecte.

Guvernatorul Sankt Petersburgului Gheorghi Poltavcenko şi-a exprimat luni, în faţa congresmenilor americani, speranţa unei îmbunătăţiri a relaţiilor ruso-americane.

”Noi privim viitorul cu optimism şi suntem pregătiţi să colaborăm pe toate fronturile”, a declarat el.

Senatorul republican din Alabama Richard Shelby, care conduce delegaţia, a îndemnat la rândul său la dialog, potrivit unui comunicat emis de biroul guvernatorului.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, nu a spus dacă delegaţia va fi primită de liderul de la Kremlin.

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească pe 16 iulie la Helsinki, după ce vizitează Regatul Unit şi participă la un summit NATO la Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.