O curte federală de apel a respins, vineri, cererea campaniei lui Donald Trump de a bloca declararea victoriei lui Joe Biden în Pennsylvania, dând o nouă lovitură puternică încercării preşedintelui de a inversa rezultatul alegerilor din 3 noiembrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alegerile libere şi corecte sunt forţa democraţiei noastre. Acuzaţiile de incorectitudine sunt grave. Dar a acuza că alegerile sunt incorecte nu înseamnă că sunt aşa. Punerea sub acuzare necesită anumite acuzaţii, iar apoi dovezi. Nu avem nici una, nici alta”, a scris Stephanos Bibas, în numele unui complet format din trei judecători.

”Mergem la SCOTUS (Curtea Supremă a Statelor Unite)”, a scris Jenna Ellis, avocată a campaniei Trump, pe Twitter, după decizia curţii.

”Maşina de activism juridic din Pennsylvania continuă să acopere acuzaţiile de fraudă masivă”, a mai scris aceasta.

Pennsylvania a certificat în această săptămână victoria lui Joe Biden, cu un avans de 80.000 de voturi. Potrivit legislaţiei din acest stat, candidatul care câştigă votul popular obţine toate cele 20 de voturi ale electorilor.

Republicanul Trump a refuzat să îşi recunoască înfrângerea în faţa rivalului său democrat şi continuă să afirme, fără dovezi, că a avut o fraudă pe scară largă.

În condiţiile în care contestaţiile sale legale au fost respinse, Trump a afirmat, joi, că va pleca de la Casa Albă dacă electorii vor vota pentru Biden pe 14 decembrie.

Luni, adminsitraţia Trump a permis începerea perioadei de transfer al puterii către echipa lui Biden, oferindu-i acces la informaţii clasificate, chiar dacă Trump continuă să conteste în justiţie rezultatele alegerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.