O magistrată de la Londra a respins miercuri o cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Julian Assange, apreciind că riscul ca fondatorul WikiLeaks să fie contaminat cu noul coronavirus în închisoare nu justifică o asemenea măsură, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Julian Assange, în vârstă de 48 de ani, este vizat de o procedură de extrădare către Statele Unite, care-l acuză de faptul că a difuzat în 2010, pe site-ul WikiLeaks, sute de mii de documente confidenţiale, inclusiv rapoarte militare cu privire la Afganistan şi Irak şi note diplomatice.

Arestat la Londra, la 11 aprilie, după ce a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului în Marea Britanie, australianul a fost plasat în detenţie, în aşteptarea soluţionării cererii americane de extrădare.

”În prezent, pandemia nu asigură o bază legală suficientă în vederea aprobării cererii de eliberare formulată de către domnul Assange”, a subliniat magistrata.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.