O candidată susţinătoare a Brexitului, Amy Dalla Mura, găsită vinovată de faptul că a hărţuit-o pe deputata britanică Anna Soubry, o susţinătoare a rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană (UE), a fost condamnată la 28 de zile de închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tribunal londonez a găsit-o vinovată, în noiembrie, pe Amy Dalla Mura, învârstă de 56 de ani, de hărţuirea rivalei sale directe în circumscripţia Broxtowe, în centrul Angliei, în care fosta deputată conservatoare pro-UE Anna Soubry candida ca independentă, după ce a părăsit Partidul Conservator (Tories).

La sfârşitul lui ianuarie Amy Dalla Mura a întrerupt o conferinţă la care participa Anna Soubry prin urlete şi reproşuri. Ea şi-a transmis intervenţia în direct pe Facebook.

La jumătatea lui martie, ea a abordat-o din nou pe deputata conservatoare, în holul Palatului Westminster, şi a acuzat-o că este ”o trădătoare”, în timp ce aceasta din urmă acorda un interviu televizat.

Amy Dalla Mura şi membri ai publicului au ţipat ”democraţia a murit” şi ”ruşine să vă fie!” în momentul în care judecătoarea Emma Arbuthnot, de la Tribunalul de la Westminster, a anunţat senţinţa.

În afară de închisoare, lui Amy Dalla Mura i s-a interzis să o contacteze pe Anna Soubry timp de trei ani.

În circumscripţia Broxtowe, în alegerile legislative anticipate de joi, a obţinut o victorie candidatul conservator Darren Henry.

Anna Soubry s-a clasat a treia, după laburişti.

În noiembrie, un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de faptul că i-a trimis o scrisoare de aminţare lui Anna Soubry în care afirma ”Cox a fost prima, tu eşti următoarea”.

El se referea la deputata laburistă şi proeuropeană Jo Cox, asasinată în 2016, cu o săptămână înainte de referendumul Brexitului, de către un simpatizant neonazist, o dramă care a marcatopinia publică.

Mai mulţi deputaţi, inclusiv ministrul conservator Nicky Morgan şi fostul ministru Amber Rudd au renunţat să mai candideze, din cauza hărţuirii şi ameninţărilor pe care le-au primit, o tendinţă în creştere din cauza polarizării opinieii publice de către Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.