O britanică în vârstă de 106, Connie Titchen, s-a vindecat de covid-19, iar după trei săptămâni de luptă împotriva noului coronavirus, această stră-stră-bunică născută în 1913 a fost externată săptămâna aceasta de la un spital din Birmingham (centru), au anunţat serviciile locale de sănătate, care o prezintă traversând spitalul în aplauzele îngrijitorilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centenara ”este considerată drept pacienta cea mai în vârstă care a învins virusul” din ţara sa, potrivit serviciilor de sănătate de la Birmingham.

Întrebată la spital dacă se consideră ”norocoasă”, ea confirmă şi spune că abia aşteaptă să-şi revadă familia.

Potrivit nepotului său Alex Jones, citat într-un comunicat, Connie Titchen, căreia îi plăcea, când era mai tânără, să danseze, să meargă cu bicicleta, să joace golf şi un fast-food din când în când, îşi datorează longevitatea faptului că este ”activă fizic şi foarte independentă”.

Povestea sa aduce o rară veste bună în Regatul Unit, unde bilanţul epidemiei noului coronavirus se apropie de 13.000 de morţi - un bilanţ care nu include decesele din azilurile de bătrâni, în care situaţia este îngrijorătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.