Cel puţin zece rachete au vizat miercuri baza aeriană Ain al-Assad, în care se afă militari americani, în provincia Anbar, în vestul Irakului, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene şi occidentale, cu două zile înaintea unei vizite istorice a Papei Francisc în această ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele de securitate irakiene coordonează oanchetă”, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt american al coaliţiei internaţionale antijihadiste, colonelul Wayne Marotto.

Washingtonul arată cu regularitate cu degetul facţiuni armate poiraniene în aceste atacuri, care s-au multiplicat în ultimele săptămâni.

Acest atac nu a provocat vreo pagubă importantă, a anunţat armata irakiană, fără să facă alte precizări, relatează Reuters,

Un oficial din cadrul Comandamentului Operaţional de la Bagdad declară pentru Reuters că 13 rachete au fost lansate, de la mai puţin de zece kilometri de bază.

Proiectilele au fost trase din sectorul Baiader, la vest de Bagdad, declară sub protecţia anonimatului o sursă apropiată serviciilor de securitate şi un oficial guvernamental.

Baza a fost atinsă la ora locală 7.30 (6.30, ora României), a anunţat pe Twitter colonelul Wayne Marotto.

Un atac cu rachete a vizat la mijlocul lui februarie forţe aflate sub comandamentul american în nordul Irakului, soldat cu moartea unui angajat civil al bazei şi rănirea unui militar american.

Preşedintele american Joe Biden a ordonat zece zile mai târziu atacuri aeriene în estul Siriei vizând instalaţii aparţinând, potrivit Pentagonului, unor miliţii proiraniene, ca represalii faţă de atacuri vizând interese americane în Irak.

Atacul de miercuri are loc cu două zile înaintea vizitei Papei Francisc în Irak, unde în ianuarie a avut loc cel mai sâgeros atentat din ultimii trei ani, la Bagdad, soldat cu 32 de morţi.

Conducătorul Bisericii Catolice urmează să efecteze începând de vineri o primă vizită a unui papă, de trei zile, în Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.