Republicanii din Montana i-au interzis unei alese democrate transsexuale, Zooey Zephyr, în opoziţie, să intre în Congresul acestui stat din nordul Statelor Unite, din cauza opoziţiei sale vehemente faţă de o lege care interzice accesul minorilor la îngrijiri de tranziţie şi declaraţii lipsite de respect, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zooey Zephyr, căreia i s-a interzis să ia cuvântul în Parlamentul local de aproape o săptămână, a fost suspendată până la sfârşitul sesiunii parlamentare, potrivit unei măsuri disciplinare aprobate de către majoritatea republicană.

Singura parlamentară transsexuală din Montana va putea să voteze la distanţă.

Republicanii locali îi reporşează declaraţii pe care le consideră lipsite de respect faţă de protocol.

Zooey Zephyr a declarat că colegilor săi republicani ar trebui ”să le fie ruşine” pentru că au adoptat o lege care interzice acordarea minorilor transsexuali de tratamente hormonale pentru a le asigura tranziţia.

”Data viitoare (...) când vă lăsaţi în jos capul pentru ca să vă rugaţi, sper să vă vedeţi sângele de pe mâini”, le-a spus aleasa republicanilor care au adoptat acest text.

Zooey Zephyr a denunţat excluderea sa, miercuri, drept un atac împotriva democraţiei şi un afront la adresa comunităţii lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

”Atunci când m-am ridicat ca să vă spun că aveţi sânge pe mâini, făceam o hiperbolă”, a subliniat ea într-un discurs, înainte de vot, estimând că numeroşi transsexuali se sinucid din cauza legilor împotriva lor.

Ea a refuzat din ou să-şi ceară scuze, pe care i-a cerut să le prezinte preşedintele republican al Parlamentului local, pentru a o reintegra în Legislativ.

”Dacă foloseşti protocolul pentru a reduce la tăcere persoanele care-ţi cer socoteală, nu faci decât să foloseşti protocolul ca instrument de opresiune”, a denunţatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.