Reprezentanţii Biroului Federal pentru Securitate Informatică (BSI) au anunţat că mai multe companii germane au fost vizate de atacurile cibernetice, care au început în Ucraina şi s-au răspândit cu rapiditate în mai multe ţări europene, inclusiv Marea Britanie, Danemarca, Spania şi România. De asemenea, agenţia de securitate cibernetică a confirmat faptul că în spatele acestor atacuri ransomware se află virusul Petya, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia nu a numit companiile germane vizate de atac, deşi Deutsche Post a anunţat anterior că au fost lovite şi sistemele sale informatice din Ucraina.

Preşedintele BSI, Arne Schoenbohm, a precizat că primele indicii sugerează utilizarea ransomware-ului Petya.

BSI a cerut companiilor germane să anunţe orice probleme de securitate cibernetică şi să refuze orice răscumpărare. De asemenea, companiile germane ar trebui să investească în securitatea cibernetică.

Schoenboehm a explicat că un software pentru Microsoft ar fi putut să prevină multe infectări, deşi nu neapărat Petya.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.