Nume, fotografii, profiluri de pe reţelele sociale şi chiar adresele de domiciliu care ar aparţine membrilor marelui juriu din comitatul Fulton, care a votat săptămâna aceasta pentru punerea sub acuzare a fostului preşedinte Donald Trump şi a 18 coinculpaţi, circulă pe internet, iar unii utilizatori anonimi îndeamnă la violenţă împotriva lor, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent dacă fotografiile, conturile de pe reţelele sociale şi adresele de domiciliu care sunt postate aparţin într-adevăr celor care au făcut parte din marele juriu. Cu toate acestea, numele care circulă pe aceste site-uri par să se potrivească cu numele a cel puţin 13 dintre cei 26 de mari juraţi care au făcut parte din juriul din comitatul Fulton. Nu este clar dacă aceste nume sunt cele ale marilor juraţi sau doar ale unor persoane cu acelaşi nume. Unele adrese par să fie greşite.

De asemenea, pe unele forumuri, utilizatorii postează mai multe profiluri de pe reţelele sociale ale unor persoane care au acelaşi nume cu unii dintre marii juraţi.

Acest lucru creează un nivel suplimentar de risc, a declarat pentru CNN Daniel J. Jones, preşedintele Advance Democracy, o organizaţie non-profit care desfăşoară investigaţii de interes public şi monitorizează extremismul online. Postarea profilurilor sociale şi a adreselor de domiciliu ale unor persoane care se întâmplă să aibă acelaşi nume cu marii juraţi creşte riscul de hărţuire şi alte forme de violenţă, a atras el atenţia.

CNN nu numeşte site-urile pe care sunt postate aceste detalii, dar acestea variază de la un profil important de social media, la forumuri pro-Trump şi la site-uri care au fost legate anterior de atacuri extremiste violente.

Spre deosebire de sistemul federal, atunci când cineva este pus sub acuzare în comitatul Fulton, actul de acuzare include numele tuturor marilor juraţi care au făcut parte din comisia de 26 de membri care a pronunţat acuzaţiile. Cu toate acestea, rechizitoriul, care este un document public disponibil pe site-ul instanţei, nu include adresele acestora sau orice alte informaţii de identificare personală.

Într-un caz, o personalitate pro-Trump a împărtăşit cu cei peste 2 milioane de urmăritori ai săi capturi de ecran care arată ceea ce se presupune a fi profilurile de social media ale marilor juraţi. Această postare a fost între timp eliminată. Aceeaşi personalitate a promovat anterior Pizzagate, o faimoasă teorie a conspiraţiei care a făcut ca un bărbat înarmat să tragă cu o puşcă de asalt într-o pizzerie din Washington, DC, în 2016. Acesta a susţinut că încerca să găsească şi să salveze copii sclavi sexuali despre care credea că erau ţinuţi în restaurant. Această convingere s-ar fi bazat pe citirea online a unei teorii a conspiraţiei care făcea o legătură falsă între un consilier de campanie al lui Hillary Clinton şi pizzeria respectivă prin intermediul unor mesaje codificate din e-mailurile democraţilor, care au făcut obiectul unor scurgeri de informaţii.

Acum, unele dintre postări o acuză fără temei pe procurorul districtual Fani Willis, o democrată, că a numit activişti de stânga în marele juriu din Fulton.

"Multe dintre platformele pe care au loc aceste discuţii au un istoric îndelungat de legături cu extremismul violent, inclusiv cu o serie de atacuri în masă şi acte de violenţă motivate politic, cum ar fi insurecţia de la Capitoliu", a declarat pentru CNN Ben Decker, directorul general al Memetica, o companie de informaţii despre ameninţări.

Până în prezent, niciunul dintre marii juraţi din comitatul Fulton nu a vorbit în mod public despre acest caz de profil înalt.

Juriul format din locuitori din zona Atlanta a depus jurământul la începutul acestei veri şi a votat acuzaţii de rutină în cazuri legate de arme şi droguri - înainte ca Willis să le aducă luni cazul Trump. Aceştia au petrecut 10 ore în spatele uşilor închise, ascultând mărturiile prezentate de procurori şi de martori cheie înainte de a aproba punerea sub acuzare a fostului preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.