Numărul morţilor din cauza unei alunecări de noroi în oraşul Xian, din nord-vestul Chinei, a crescut la 21, şase persoane fiind încă dispărute, a anunţat duminică autoritatea de gestionare a situaţiilor de urgenţă a oraşului, în timp ce China se confruntă cu precipitaţii de vară neobişnuit de abundente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Televiziunea Centrală din China (CCTV), deţinută de stat, a relatat anterior că alunecarea de noroi de vineri a dus la 18 persoane moarte sau dispărute, cu două victime confirmate.

Un videoclip difuzat de agenţia oficială de ştiri Xinhua a arătat copaci rupţi şi moloz îngrămădindu-se de-a lungul drumurilor noroioase dintr-un sat, cu case şi infrastructură deteriorate sau distruse.

Alunecarea de noroi a distrus două case şi a tăiat curentul pentru 900 de gospodării, a declarat autoritatea într-un comunicat publicat pe contul său de WeChat.

Taifunul Khanun, care a lovit o parte din Japonia şi Coreea de Sud, s-a transformat într-o depresiune tropicală când a atins pământul în provincia Liaoning, din nord-estul Chinei, vineri seară.

Ploaia reprezenta în continuare riscuri de inundaţii pentru oraşele joase, inclusiv Anshan, unde 17.859 de persoane au fost evacuate, potrivit CCTV.

Precipitaţiile care au avut loc peste noapte în Liaoning au atins un vârf de 52 mm pe oră, patru rezervoare depăşind limitele de inundaţii, a spus CCTV.

Cartierul General de Stat pentru Controlul Inundaţiilor şi Ajutorarea Secetei din China şi Ministerul Managementului Situaţiilor de Urgenţă au avut duminică o întâlnire specială pentru a discuta măsurile de prevenire a inundaţiilor şi de răspuns în situaţii de urgenţă în provinciile grav afectate, cum ar fi Liaoning, Shaanxi, Tianjin şi Chongqing, a informat CCTV.

Khanun a venit în timp ce ţara era deja afectată de impactul taifunului Doksuri, care a lovit nordul Chinei cu ploi torenţiale şi inundaţii, după ce a ajuns pe uscat pe 28 iulie.

Temperaturile mai calde au alimentat, de asemenea, precipitaţiile în multe părţi ale Chinei, pe fondul unei veri neobişnuit de umede.

Sâmbătă dimineaţa, în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei s-a format o furtună puternică.

Un videoclip postat de Cotidianul Poporului a arătat nori groşi învolburaţi atârnând jos deasupra solului, întunecând cerul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.