Numărul militarilor care patrulează pe străzi în cadrul Operaţiunii Sentinelle - pentru a păzi lăcaşurile de cult şi şcolile în Franţa - a fost suplimentat de la 3.000 la 7.000, a anunţat Emmanuel Macron la Nisa, după ”atacul terorist islamist” în care ”Franţa a fost atacată”, soldat cu trei morţi la Bazilica Notre-Dame, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această creştere a numărului militarilor urma să aibă loc ”în orele următoare”, anunţa joi Macron la Nisa.

Această decizie are loc odată cu ridicarea planului de securitate Vigipirate la nivelul de ”urgenţă de atentat” pe tot teritoriul francez.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Militarii sunt însărcinaţi ”să păzească toate lăcaşurile de cult. Mai ales, evident, bisericile, pentru ca (sărbătoarea) Toussaint să poată avea loc în condiţii cuvenite”, declara Macron.

Şeful statului francez a promis de asemenea că şcolile vor fi păzite ”la întoarcerea din vacanţă care urmează”.

O şedinţă a Consiliului Apărării avea loc vineri, la care participă preşedintele francez şi premierul Jean Castex.

Operaţiunea Sentinelle a fost înfiinţată în 2015, în urma atentatelor de la 7, 8 şi 9 ianuarie.

Obiectivul operaţiunii este să asigure securitatea locurilor considerate ca expuse ameninţării teroriste - şcoli, lăcaşuri de cult, monumente, gări, aeroporturi, între altele.

Militarii din cadrul operaţiunii sunt formaţi în mod special pentru a înfrunta ameninţarea teroristă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.