Numărul infracţiunilor bazate pe ură din Statele Unite a crescut anul trecut la cel mai înalt nivel din mai mult de un deceniu, determinat de o creştere a agresiunilor care vizează victimele afro-americani şi victimele de origine asiatică, a raportat FBI luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele din 2020, transmise FBI de peste 15.000 de agenţii de aplicare a legii din toată ţara, au identificat 7.759 infracţiuni bazate pe ură în 2020, o creştere de 6% faţă de 2019 şi cea mai mare valoare din 2008.

Datele FBI arată că numărul infracţiunilor care au vizat negri a crescut la 2.755 de la 1.930, iar incidentele împotriva asiaticilor au crescut de la 158 la 274.

Dintre cele 7.426 infracţiuni de ură clasificate drept infracţiuni împotriva oamenilor, separate de infracţiunile împotriva bunurilor, 53,4% au fost de intimidare, 27,6% au fost atacuri simple şi 18,1% atacuri agravate.

Douăzeci şi două de crime şi 19 violuri au fost raportate ca infracţiuni de ură.

”Prevenirea şi răspunderea la infracţiunile de ură şi la incidentele de ură este una dintre cele mai mari priorităţi ale Departamentului de Justiţie", a declarat procurorul general al SUA Merrick Garland, într-un comunicat.

”Statisticile FBI privind criminalitatea determinată de ură din 2020 demonstrează necesitatea urgentă a unui răspuns cuprinzător".

Departamentul de Justiţie a avertizat că grupurile supremaţiei albe reprezintă o ameninţare în creştere la adresa securităţii, după violenţele mortale care au avut loc pe 6 ianuarie la Capitoliul SUA.

În acelaşi timp, rapoartele despre atacuri inspirate de ură asupra americanilor asiatici şi din insulele din Pacific au fost, de asemenea, în creştere, stimulate de ceea ce mulţi spun că au fost declaraţiile inflamatoare ale preşedintelui Donald Trump, care au dat vina pe China pentru pandemia de Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.