Numărul deceselor asociate Covid-19 înregistrate în Statele Unite a depăşit 400.000 după mai puţin de un an de când a fost confirmat primul caz de infectare cu SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până marţi, 400.103 oameni au murit în SUA din cauza Covid-19, potrivit calculelor NBC News.

Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume. Numărul cazurilor de infectare confirmate a depăşit 24 de milioane. Primul caz a fost înregistrat aici, în Seattle, pe 21 ianuarie 2020.

California a devenit luni primul stat american unde numărul de contaminări a depăşit pragul de 3 milioane, iar în districtul Los Angeles bilanţul a trecut de 1 milion.

Numărul celor infectaţi care au decedat este mult mai mare decât era aşteptat la începutul pandemiei.

Dr. Deborah Birx, coordonator la Casa Albă pentru răspunsul la coronavirus, avertiza în luna aprilie a anului trecut că 240.000 de americani îşi vor pierde viaţa chiar dacă măsurile impuse vor fi respectate „aproape perfect”. Preşedintele Donald Trump a fost deseori criticat pentru că a minimalizat ameninţarea reprezentată de coronavirus.

Deşi campania de vaccinare anti-Covid a început în SUA în prima parte a lunii decembrie 2020, numărul cazurilor creşte.

În California, epidemiologul statal Dr. Erica Pan a recomandat ca administrarea dozelor dintr-un lot de vaccin Moderna să fie suspendată, în timp ce sunt analizate informaţii privind posibile reacţii alergice.

Preşedintele ales Joe Biden a spus săptămâna trecută că va trimite Federal Emergency Management Agency şi Garda Naţională pentru a ajuta la organizarea de centre pentru vaccinare în SUA, ca parte a planului său de a fi imunizaţi milioane de oameni.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 95,5 milioane de contaminări şi mai mult de 2 milioane de decese asociate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.