Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţă că numărul cazurilor de rujeolă din Europa a crescut semnificativ în primele şase luni ale anului 2018, iar cel puţin 37 de persoane au murit, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Biroul european al OMS a anunţat luni că peste 41.000 de cazuri au fost înregistrate pe continent în prima jumătate a lui 2018, mai multe decât în tot anul 2017.
 
Acesta este un nou record, cel mai mare număr de cazuri de până acum fiind înregistrat în 2017 - 23.927. În 2016, doar 5.273 de cazuri au fost înregistrate.
 
OMS a comunicat că jumătate dintre cazurile din 2018 au fost semnalate în Ucraina. De asemenea, în Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Rusia şi Serbia au fost depistate peste 1.000 de infecţii. OMS a cerut o supraveghere mai fermă şi o creştere a ratei imunizării.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.