Statele Unite au ajuns la un număr record de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, de peste 5 milioane de persoane infectate, potrivit datelor Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu unul din fiecare 66 de locuitori infectaţi, Statele Unite se află pe primul loc în lume în funcţie de numărul de cazuri, potrivit unei analize realizate de Reuters.

Numărul deceselor este de peste 160.000, reprezentând un sfert din totalul consemnat la nivel mondial.

A fost nevoie de numai şase săptămâni pentru ca numărul cazurilor de Covid-19 să se dubleze în Statele Unite, ultimul milion de infecţii fiind descoperite în ultimele două săptămâni, arată datele Johns Hopkins University, citate de CNBC.

Acest record negativ a avut loc în timp ce preşedintele Donald Trump a semnat decrete pentru continuarea ajutoarelor acordate americanilor afectaţi de pandemie, după ce Casa Albă nu a reuşit să ajungă la un acord cu Congresul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.