Sute de persoane au participat, duminică, la Varşovia, la o manifestaţie pentru pacea în Ucraina, o demonstraţie similară având loc şi la Madrid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii aveau steaguri ucrainene, iar la Varşovia au venit şi cu drapelul polonez, un steag european şi cel al opoziţiei din Belarus.

"Suntem cu Ucraina", se putea citi pe un banner iar mitingul de la Varşovia, iar pe altul "Nu vă atingeţi de Ucraina", în timp ce mulţimea scanda "Putin la tribunal!”.

Organizatorii au afirmat că doresc "să-şi exprime opoziţia faţă de o posibilă nouă agresiune rusă împotriva Ucrainei".

La celălalt capăt al Uniunii Europene, în Spania, în jur de 500 de oameni, mulţi dintre ei ucraineni, au manifestat şi la Madrid împotriva intenţiei Rusiei de a invada Ucraina, scandând "Opriţi-l pe Putin” şi  "Spune +da+ Ucrainei".

Occidentul îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin că a masat 150.000 de militari la graniţele cu Ucraina în ultimele săptămâni şi că plănuieşte o invazie, însă Rusia se apără, acuzând regimul de la Kiev că a încălcat acordurile internaţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.