Salvatorii au intrat, sâmbătă după-amiază, în tunelul care duce la locul în care se află Rayan, un băieţel în vârstă de 5 ani, pe care speră să-l găsească în viaţă la cinci zile după ce a căzut într-un puţ adânc din Maroc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceştia sunt însoţiţi de o echipă medicală dar nu deocamdată nu se ştie când vor ieşi, potrivit jurnaliştilor AFP de la faţa locului.

Potrivit echipelor de intervenţie, 24 de centimetri îi despart pe salvatori de Rayan.

La intrarea în tunel este pregătit să intervină un grup de pompieri, dar şi o ambulanţă. Părinţii băiatului sunt în interiorul ambulanţei. Un elicopter medical este de asemenea în standby. Alţi pompieri au adus echipamente, inclusiv medicale, în interiorul tunelului.

Pe ultimele imagini transmise de o cameră de inspecţie, băiatul "a apărut întins pe o parte” dar este "imposibil de spus cu certitudine dacă trăieşte”, a explicat un oficial al echipelor de intervenţie, Abdelhadi Tamrani. .

Oficialul şi-a păstrat însă "speranţe foarte mari" de a-l scoate în viaţă din această groapă îngustă şi adâncă de 32 de metri, săpată lângă casa familiei din Ighrane, nu departe de satul Bab Berred, din provincia Chefchaouen.

Salvatorii au încercat să trimită oxigen şi apă prin tuburi şi sticle coborâte la Rayan, fără a avea certitudinea că le-ar fi putut folosi.

Forarea manuală a unui tunel orizontal de câţiva metri a avansat, principala provocare fiind evitarea alunecărilor de teren, risc apărut din cauza naturii terenului de la locul incidentului, unele zone fiind stâncoase, altele foarte nisipoase.

Mii de oameni s-au adunat în ultimele zile, unii de departe, în semn de solidaritate, şi au campat în regiune, în ciuda frigului, în această zonă muntoasă a Rifului, la aproape 700 de metri deasupra nivelului mării.

Bariere metalice au fost instalate de vineri pentru a ţine mulţimea, care scandează "Allah Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare). Oamenii aplaudă pentru a încuraja salvatorii şi cântă în onoarea profetului Mahomed.

Soarta lui Rayan a stârnit multă simpatie pe reţelele de socializare din întreaga lume, din Maghreb până în Irak, Yemen, Canada sau Statele Unite, în toate limbile.

"Milioane de oameni din întreaga lume îşi ţin respiraţia în cursa contra cronometru pentru salvarea lui Rayan”, a comentat un utilizator de Twitter.

Un altul laudă echipele de intervenţie, care se luptă neobosit de cinci zile pentru a-l salva pe micuţ: "Sunt eroii vieţii reale. Când propria ta viaţă nu contează în faţa unei cauze nobile. Continuaţi băieţi, toată lumea se bazează pe voi”.

"Inimile noastre sunt alături de familie şi ne rugăm lui Dumnezeu ca Rayan să fie cât mai aproape alături de cei dragi", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Mustapha Baitas, îndemnându-i pe curioşi "să lase salvatorii să lucreze pentru salvarea acestui copil".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.