Noul secretar de Stat american Rex Tillerson a denunţat vineri, la sosirea sa la Bruxelles, “agresiunea” Rusiei împotriva vecinului său ucrainean, o premieră în discursul şefului diplomaţiei SUA, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vrem să avem o discuţie privind postura NATO în Europa, în special în Europa de Est, în replică la agresiunea Rusiei în Ucraina şi în alte părţi”, a declarat Tillerson, în condiţiile în care preşedintele Donald Trump pledează pentru o apropiere de Moscova şi de Vladimir Putin.

Tillerson se află vineri la Bruxelles, pentru o reuniune cu miniştrii de Externe din NATO, în cursul căreia va transmite un mesaj foarte ferm din partea preşedintelui Donald Trump către NATO : Europa trebuie să cheltuiască mai mult pentru apărare.

Reuniunea de vineri urmează să pregătească summitul NATO din 25 mai, de la Bruxelles, la care va lua parte şi Donald Trump, a cărui politică externă este considerată izolaţionistă.

Aceasta va fi prima vizită a lui Trump în Europa de la învestirea în funcţie. El se va întâlni cu aliaţii săi, îngrijoraţi de declaraţiile sale controversate privind Brexit, pe care l-a descris drept “minunat”, şi privind NATO, pe care l-a calificat “depăşit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.