Marea Britanie şi Polonia sunt de acord că trebuie transmis în continuare „un semnal puternic” lui Vladimir Putin prin consolidarea flancului estic al NATO, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Downing Street, după ce noul premier Rishi Sunak şi omologul său de la Varşovia, Mateusz Morawiecki, au avut, vineri, o convorbire telefonică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi premieri au discutat despre consolidarea flancului estic, iar Rishi Sunak a spus că Marea Britanie îşi creşte capacitatea forţelor sale şi îşi intensifică activitatea în regiunea baltică. Potrivit purtătorului de cuvânt, cei doi premieri au fost de acord că mesajul care trebuie transmis lui Putin este că intimidarea nu va funcţiona.

Premierul britanic a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să aprofundeze legăturile puternice de apărare şi securitate cu Polonia, în beneficiul securităţii ambelor ţări şi al Europei în general, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului brianic.

Rishi Sunak şi Mateusz Morawiecki au discutat şi despre Belarus, potrivit „The Guardian”.

„Marea Britanie urmăreşte îndeaproape evoluţiile şi este alături de Polonia în faţa agresiunii continue a Rusiei. Ca parte a eforturilor de descurajare pe flancul estic, Marea Britanie şi-a sporit capacitatea forţelor sale şi şi-a intensificat activitatea prin Forţa Expediţionară Întrunită în regiunea baltică. Amândoi au fost de acord cu privire la necesitatea de a trimite în continuare un semnal puternic lui Putin că intimidarea nu va funcţiona", arată o declaraţie transmisă de Donwning Street.

La rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris pe Twitter că el şi omologul britanic Rishi Sunak au discutat despre „eforturile de consolidare a NATO ca răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei”. Alte subiecte majore au inclus cooperarea bilaterală în domeniul economic şi energetic.

Morawiecki spune că Sunak l-a asigurat de „continuarea cooperării în sectoarele economic, financiar, de securitate şi energetic, precum şi în consolidarea NATO şi sprijinirea Ucrainei”.

Premierul polonez anunţă că în curând vor avea loc consultări interguvernamentale bilaterale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.