Cercetări arată că noul coronavirus a ajuns în statul New York din Europa şi nu din China, potrivit guvernatorul statului, Andrew Cuomo, care îl acuză pe Donald Trump că a impus prea târziu interdicţii de călătorie pentru a împidica răspândirea virusului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestui studiu, realizat de Universitatea Northeastern, peste 10.000 de locuotori ai New Yorkului ar fi contractat noul coronavirus  atunci când statul a izolat primul caz contaminare, la 1 martie, a declarat într-o conferinţă de presă, vineri, Andrew Cuomo.

Cuomo a apreciat că virusul de la New York provine din Italia.

Guvernatorul democrat a precizat că Donald Trump a ordonat suspendarea călătoriilor din China la 2 februarie - la peste o lună după informaţii cu privire la o epidemie în oraşul chinez Wuhan - şi că a restrâns sosirile din Europa luna următoare.

La acel moment, a subliniat Cuomo, noul coronavirus era deja larg răspândit în Statele Unite.

Aceste declaraţii alimentează o dezbatere politică dură cu privire la momentul şi felul în care noul coronavirus a intrat în Statele Unite şi dacă oficiali americani - inclusiv Donald Trump - ar fi putut salva mai multe vieţi dacă ar fi acţionat mai devreme.

Andrew Cuomo şi-a apărat abordarea epidemiei, argumentând că a anunţat măsuri de izolare la 19 zile după confirmarea unui prim caz de contaminare la New York. El a subliniat că a acţionat mai rapid decât orice alt guvernator.

El a recunoscut că însă Trump a avut dreptate să pună la îndoială reacţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) faţă de epidemie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.