Jurnalistul ecuadorian Christian Zurita, în vârstă de 53 de ani, ales să-l înlocuiască pe candidatul prezidenţial asasinat Fernando Villavicencio, estimează că criminalitatea internaţională se află în spatele asasinării colegului şi prietenului său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christian Zurita, l-a înlocuit în campania în vederea alegerilor prezidenţiale prevăzute la 20 august pe Fernando Villavicencio, în vârstă de 55 de ani, ucis prin împuşcare la 9 august de către un asasin plătit columbian.

Noul candidat bănuieşte că anumite propuneri ale lui Fernando Villavicencio în vederea atacării activităţior şi reţelelor de trafic de droguri în Ecuador ar putea să fi condus carteluri internaţionale să organizarea asasinarea acestuia.

Ecuadorul a devenit un teren de tranzit al traficanţilor de cocaină, care caută să-şi distribuie marfa de pe coasta ecuadoriană la Oceanul Pacific şi care a provocat un val de violenţă fără precedent.

”Sunt aproape sigur că a fost asasinat pentru că voia să militarizeze porturile, iar asta vom face”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Christian Zurita.

”Există o mafie internaţională în spatele morţii sale”, a declarat el.

”Nu putem avansa în această anchetă fără susţinerea Columbiei”, a subliniat el.

Înainte să fie asasinat, Fernando Villavicencio a dezvăluit că a fost ameninţat de către ”Fito”, capul Choneros, un gang ecuadorian cu legături cu disidenţi din gherila columbiană FARC.

Christian Zurita a lucrat împreună cu Fernando Villavicencio în anchete de corupţie.

”Dacă n-am fi făcut-o (înlocuirea candidaturii),m ar fi fost o trădare a luptei sale, o trădare a numelui său”, a declarat el.

Mama lui Fernando Villavicencio, Gloria Valencia, a susţinut această alegere

”Christian Zurita este singurul care-l poate înlocui pe fiul meu”, a declarat ea ziarului El Universo.

Înaintea asasinatului, Fernando Villavicencio se afla pe locul doi în sondaje, creditat cu peste 12% în intenţiile de vot, potrivit Institului Cedatos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.