Senatul american a ratificat cu o majoritate zdrobitoare noul acord comercial de liber-schimb între Statele Unite, Mexic şi Canada, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dincolo de disensiunile dintre republicani şi democraţi, senatorii au ratificat joi - cu 89 la 10 voturi - textul care transpune acordul în lege.

Documentul urma să fie trimis la promulgare preşedintelui Donald Trump.

Ratificarea în Senat, după cea în Camera Reprezentanţilor la 19 decembrie, a fost întârziată în Camera superioară de neînţelegeri între republicani şi democraţi pe tema destituirii lui Donald Trump.

Acordul - United States-Mexico-Canada (USMCA) - urmează să înlocuiască Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA/Alena) care a intrat în vigoare în 1994 şi care reprezintă schimburi anuale în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, dintre care o treime exporturi agricole americane.

Ratificarea USMCA intervine după ce Donald Trump a semnat miercuri cu vicepremierul Liu He un acord comercial ”faza1” în vederea punerii capăt unui război comerical ce durează de 18 luni între primele două puteri economice mondiale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.