Noua Zeelandă a anunţat, sâmbătă, că va oferi acces la statutul de rezident permanent refugiaţilor războiului din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reşedinţa permanentă în Noua Zeelandă va fi disponibilă pentru persoanele care fug de război cu viză temporară specială până pe 15 martie 2024, a declarat ministrul imigraţiei, Andrew Little. „Mulţi dintre cei care au căutat siguranţă aici în Noua Zeelandă nu şi-ar fi imaginat niciodată să rămână aici pe termen lung, dar pe măsură ce războiul continuă, avem obligaţia umanitară de a le oferi certitudine”, a adăugat el.

"Simplificăm pe cât posibil procedura”, a mai spus el. Pentru a face acest lucru, candidaţii nu vor trebui să treacă un test de limbă, să aibă fondurile corespunzătoare sau să recurgă la sponsorizare.

Peste 1.500 de vize speciale pentru Ucraina au fost acordate de când categoria specială a fost creată în 2022, ca parte a eforturilor guvernului Noii Zeelande după ce Rusia a invadat Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.