Sute de persoane au participat sâmbătă la o slujbă de comemorate pentru omagierea victimelor atacului produs la 15 martie, la doi moschei din Christchurch, în Noua Zeelandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 51 de credincioşi au fost ucişi prin împuşcare de către un adept al supremaţiei albilor australian în două moschei, la Christchurch, cel mai important oraş de pe Insula de Sud, un masacru pe care l-a filmat şi difuzat în direct pe Facebook.

Multe persoane au fost rănite în aceste atacuri, iar primarul din Christchurch Lianne Dalziel le-a mulţumit, deoarece şi-au împărtăşit experienţa, "chiar dacă a fost foarte greu".

Premierul Jacinda Ardern a afirmat că nu are cuvinte pentru a vorbi despre această dramă, subliniind că nimeni nu poate uşura trauma prin care au trecut cei care au supravieţuit.

"Dar în timp ce cuvintele nu pot face miracole, acestea au puterea de a vindeca. Asta înseamnă că trebuie folosite cu înţelepciune", a spus ea.

Potrivit DPA, fotografiile victimelor au  fost proiectate pe un ecran, fiindu-le citite numele.

Comemorarea, transmisă online, a fost organizată de comunitatea musulmană locală, autorităţi şi tribul maori Ngai Tuahuriri.

Ceremonia de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.