Şeful Departamentului de Poliţie din Charlotte, Kerr Putney, a anunţat joi că nouă persoane au fost rănite în protestele violente care au zguduit cea mai mare metropolă din Carolina de Nord. Autorităţile au reţinut 44 de persoane la protestele violente faţă de brutalitatea forţelor de ordine împotriva minorităţii afroamericane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat rănit în timpul protestelor rămâne internat în stare critică, după ce a fost împuşcat. De asemenea, poliţiştii americani au folosit gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi grenade sonice pentru a-i împrăştia pe protestatarii, care au furat din mai multe magazine şi au aruncat cu pietre, sticle şi pocnitori.

Autorităţile au susţinut iniţial că victima, care este internată în stare critică, a fost împuşcată de către un civil.

”Încercăm să descoperim adevărul, aşa că investigăm pentru a descoperi adevărul, adevărul absolut pe baza dovezilor pe care le avem”, a declarat Kerr Putney.

Patru poliţişti au fost răniţi în timpul protestelor, însă rănile lor sunt minore.

Ultimele proteste violente au izbucnit în urma unei demostraţii paşnice a celor care resping dovezile prezentate de autorităţi în ceea ce priveşte moartea lui Keith Scott. Acesta a fost împuşcat mortal marţi noaptea de un poliţist într-o parcare a unui complex de apartamente. Rudele bărbatului afroamericane susţin că acesta era neînarmat şi ţinea o carte, însă poliţiştii menţionează că au descoperit o armă lângă cadavrul lui Keith Scott.

O parte dintre protestatari au spart ferestrele unui hotel din centrul metropolei şi au agresat doi angajaţi ai hotelului Hyatt. Lozinca ”Black Lives Matter” (n.r. ”Vieţle negrilor contează”) a fost pictată pe ferestrele hotelului din Charlotte.

Persoanele arestate riscă să fie puse sub acuzare pentru agresiune, precum şi pentru intrare prin efracţie şi încălcare a proprietăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.