Nouă persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite, joi, în sud-estul Turciei, într-o ciocnire cu arme de foc, cauzată de un conflict funciar, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire, opt dintre concetăţenii noştri şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi în confruntare”, anunţă guvernatorul provinciei Diyarbakir, Ali Ihsan Su, citat de agenţia oficială turcă de presă Anadolu.

Guvernul a precizat mai târziu, înr-un comunicat, că unul dintre răniţi a murit.

Potrivit autorităţilor, ciocnirile au izbucnit între două familii care îşi disputau proprietatea unui teren agricol de 20 de hectare în districtul Bismil, în provincia Diyarbakir, cu populaţie majoritar kurdă.

Imagini difuzate de presa turcă surprind cadavrele a şase bărbaţi zăcând pe un câmp de grâu - recoltat.

Cel puţin trei dintre ele aveau asupra lor puşti automate de tip Kalaşnikov.

Potrivit agenţiei de presă DHA, situaţia a degenerat după ce una dintre grupări a declanşat un incendiu pe parcela disputată.

Diferende funciare sunt frecvente în provicnii din sud-estul Turciei - cele mai sărace din ţară, conduse în continuare, în parte, de către o organizaţie de tip clan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.