Rude ale militarilor ruşi ucişi în atacul ucrainean de la Makiivka, în estul Ucrainei, de Anul Nou, au îngropat în weekendul de Crăciun după rit vechi cel puţin nouă dintre aceşti militari ucişi, în regiunea Sarama, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 89 de militari, potrivit Moscovei, mult mai mulţi potrivit unor surse ruseşti şi potrivit Kievului, au fost ucişi în acest atac care a provocat emoţie în Rusia, efectuat potrivit Moscovei cu sisteme de tip HIAMRS, o armă furnizată Kievului de către Statele Unite.

Doi bărbaţi au fost îngropaţi la Toliatti, pe Volga, potrivit priamrului Nikolai Rents, care a salutat, pe reţele de socializare, militari plecaţi ”să apere interesele patriei, viitorului nostru şi viitorului copiilor noştri”.

Constructorul local de automobile AvtoVAZ a promis, prin intermediul unuia dintre conducătorii companiei, Dmitri Mihalenko, o susţinere financiară familiilor celor doi bărbaţi.

Alţi doi militari au fost îngropaţi în oraşul Novokuibîşevsk, potrivit autorităţilor locale, care i-au salutat drept nişte ”adevăraţi eroi”.

”Aceasta este o perioadă dificilă pentru ţara lor, iar ei au acţionat ca adevăraţi patrioţi şi adevăraţi bărbaţi”, a subliniat primarul Serghei Markov.

Alţi cinci bărbaţi au fost înhumaţi sâmbătă şi duminică în alte orăşele şi sate, în regiunea Sarama, în centrul Rusiei.

Duminică, armata rusă a dat asigurări că a efectuat represalii faţă de atacul de la Makiivka, bombardând două cazărmi ucrainene în oraşul Hramatorsk.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a negat orice atac al unor cazărmi la Hramatorsk şi a subliniat că această revendicare rusă ”nu corespunde realităţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.