Nouă persoane de naţionalitate egipteană - suspectate de faptul că sunt traficanţi de persoane - au fost arestate în portul Kalamata, în Grecia, unde au fost aduşi supravieţuitori, după naufragiul unui vapor cu migranţi în largul zonei de coastă greceşti, în care ar fi murit sute de oameni, potrivit unor surse portuare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între cei nouă se află căpitanul ambarcaţiunii dărăpănate şi supraîncărcate care s-a răsturnat şi scufundat, antrenând moartea a 79 de persoane, potrivit unui bilanţ oficial.

Potrivit sursei portuare, vaporul de pescuit a plecat din Egipt gol, a ambarcat migranţi la Tobrouk, un oraş portuat în estul Libiei şi se îndrepta către Italia.

Persoanele arestate la Kalamata - portul din Peninsula Peloponez în care au fost aduşi supravieţuitorii - sunt suspectate de ”frafic ilegal” de persoane, potrivit agenţiei greceşti de presă Ana.

Organizaţia Internaţională a Migraţiilor (OIM), a anunţat că ”se teme că sute de alte persoane” s-ai înecat ”într-una dintre cele mai devastatoare tragedii la (Marea) Mediterană din ultimii zece ani”.

Un purtător de cuvânt al Guvernului grec, Ilias Siakantaris, anunţa miercuri că, potrivit unor informaţii neconfirmate, la bordul ambarcaţiunii respective se aflau 750 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.