Armata rusă a anunţat, sâmbătă, numirea unui nou comandant pentru „operaţiunea sa militară specială” din Ucraina, după o serie de eşecuri pe teren şi semne de nemulţumire tot mai mare în rândul elitelor cu privire la desfăşurarea conflictului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Generalul de armată Serghei Surovikin a fost numit comandant al grupului combinat de trupe în zona operaţiunilor militare speciale” în Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Serghei Surovikin, în vârstă de 55 de ani, este un veteran al războiului civil din Tadjikistan din anii 1990, al celui de-al doilea război din Cecenia din anii 2000 şi al intervenţiei ruse în Siria lansată în 2015.

Până atunci, a condus grupul de forţe „Sud” din Ucraina, conform unui raport al ministerului rus din iulie.

Numele predecesorului său nu a fost niciodată dezvăluit oficial, dar potrivit presei ruse, acesta a fost generalul Alexander Dvornikov, de asemenea veteran al celui de-al doilea război cecen şi comandant al forţelor ruse din Siria din 2015 până în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.