Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat, în ultimul său discurs, un nou bilanţ al atacului de la Harkov. Şeful statului afirmă că peste 40 de persoane au fost rănite, între care 12 copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia a atacat din nou regiunea Harkov, oraşul Pervomaiski. Se presupune că a fost vorba de o rachetă Iskander. Opt clădiri înalte obişnuite au fost avariate”, a afirmat Zelenski, în ultimul mesaj video.

Preşedintele a transmis că ”peste 40 de persoane au fost rănite”, între care 12 copii, doi dintre ei cu vârsta mai mică de un an.

”Salvatorii şi Poliţia încă inspectează clădirile avariate. Tuturor celor care au fost răniţi de acest atac cu rachete li se va acorda toată asistenţa necesară, iar inamicul va fi tras la răspundere pentru această lovitură, precum şi pentru toate celelalte lovituri ale sale”, a mai afirmat Zelenski.

Preşedintele ucrainean afirmă că ”teroriştii ruşi vor să devină exemplari în modul în care distrug viaţa”.

”Noi vom deveni exemplari în modul în care protejăm viaţa şi în modul în care viaţa răspunde apoi - în mod corect şi inevitabil - la fiecare lovitură aplicată fiecărui terorist. Naziştii au încercat să se ascundă de justiţie. Pentru o lungă perioadă de timp. Dar mulţi dintre ei au fost găsiţi şi sunt încă urmăriţi penal. Noi îi vom prinde pe rusi mult mai repede”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Un bilanţ anterior prezentat de autorităţile locale anunţa 31 de răniţi.

Oleh Sînehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat pe Telegram că bombardamentul a avut loc la ora locală (şi a României) 13:35, iar mai multe maşini au luat foc. El a precizat că ferestrele unui bloc cu opt etaje s-au făcut ţăndări şi a postat mai multe fotografii în care se văd clădirea cu geamurile sparte, nori de fum negru, copaci carbonizaţi şi o maşină răsturnată.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.