Noile barăci ale Gărzii Pontificale Elveţiene, care asigură protecţia Papei şi care include soldaţi de elită îmbrăcaţi în uniforme colorate, au fost reproiectate pentru a putea caza şi femei, chiar dacă acestea nu au fost încă acceptate, a relatat duminică o publicaţie elveţiană, transmtie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape toţi membrii gărzii sunt bărbaţi singuri care locuiesc într-o baracă comună chiar în interiorul porţilor Vaticanului.

Comandanţii şi membrii căsătoriţi locuiesc în apartamente separate. Toţi membrii sunt cetăţeni elveţieni.

Proiectul de 50 de milioane de franci elveţieni (54,49 milioane de dolari) pentru o nouă cazarmă urmează să fie finalizat până în 2026 şi va moderniza cartierele gărzilor în camere individuale cu băi private, a scris ziarul elveţian SonntagsZeitung.

"De la început a fost important pentru noi ca noua clădire să ofere spaţiu pentru deservirea femeilor", a spus cotidianul Jean-Pierre Roth, care conduce fundaţia care supraveghează proiectul.

Permiterea recrutelor de sex feminin ar necesita aprobarea papei.

Preşedintele Fundaţiei Gărzii Elveţiene Pontifice, care sprijină financiar garda, a spus că acest lucru ar ajuta la găsirea de noi recruţi pentru corpul de 135 de persoane, care trebuie să angajeze în jur de 30-35 pe an pentru a menţine numărul stabil.

"De îndată ce femeile de pază vor fi acceptate, potenţialul de recrutare al paznicului va creşte", a declarat ziarului preşedintele fundaţiei Ruth Metzler-Arnold.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului care călătoreşte cu papa în Ungaria şi Slovacia a spus că nu este la curent informaţia, iar o sursă de securitate de la bordul avionului papal a spus ”Vom vedea” atunci când a fost întrebat dacă Garda Elveţiană va permite recrutarea femeilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.