Noile imagini din satelit publicate de către Maxar Technologies (companie de tehnologie spaţială) arată că Rusia a desfăşurat trupe suplimentare, vehicule şi infrastructură logistică în ultimele zile, la graniţa cu Ucraina, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cea mai clară imagine a fost surprinsă deasupra unui aerodrom, la sud-vest de Mazyr, Belarus, unde au apărut în ultimele zile zeci de corturi şi vehicule.
O imagine din satelit realizată pe 4 februarie arăta că zona era complet liberă. Acel aerodrom se află la mai puţin de 40 de kilometri de graniţa cu Ucraina.
Sursa citată a descoperit numeroase videoclipuri postate pe reţelele sociale care ilustrează o activitate semnificativă în zonă, unele convoaie apropiindu-se şi mai mult de graniţa cu Ucraina.
Imaginile din satelit din zonă, care au fost publicate anterior, au înfăţişat o activitate semnificativă în jurul Belgorodului, Rusia, iar cel mai recent set de imagini a surprins o acumulare suplimentară de forţe.
Maxar Technologies a precizat că un nou spital de campanie a fost construit pe un sit militar, la vest de Belgorod. Imaginile au evocat, de asemenea, trupe şi echipamente militare suplimentare la sud-vest de oraş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.