Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Crucea Roşie a intervenit pentru a ajuta mai mulţi şoferi blocaţi pe o autostradă din landul german Bavaria. Faţada unui hotel elveţian a fost lovită de o avalanşă, iar o furtună de zăpadă a blocat mai multe şosele din Suedia şi Norvegia.
 
Echipajele de salvare din Austria au trebuit să salveze un polonez în vârstă de 41 de ani care se pierduse cu snowboard-ul în staţiunea Schlossalmbahn.
 
Lucrurile s-au mai calmat în Austria vineri după ce şapte persoane au murit în ultima săptămână, iar alţi doi alpinişti sunt daţi dispăruţi de sâmbătă. „Asemenea cantităţi de zăpadă la o altitudine de peste 800 de metri cad doar o dată la 30 sau 100 de ani”, a declarat Alexander Radllherr de la Institutul Central de Meteorologie şi Geodinamică din Austria. Armata austriacă a trimis elicoptere pentru a da zăpada jos de pe copaci, pentru a reduce riscul ca aceştia să cadă pe şosele.
 
În Suedia, furtunile de iarnă au distrus părţi din nordul ţării. Într-o zonă a fost înregistrat un vânt de 178 de km/h, furtuna Jan trecând prin regiunea Stekenjokk în apropiere de graniţa cu Norvegia.
 
În nordul Norvegiei, un şofer de TIR a povestit cum el şi alţi şoferi au rămas blocaţi pe un drum de munte încă de joi. El a afirmat că a dormit în cabina sa, în timp ce alţii au stat în maşini.
 
Condiţiile erau în mod deosebit severe în Bavaria vineri, televiziunea locală informând că ninsorile au „paralizat” viaţa publică.
 
Serviciile feroviare au fost lovite cel mai puternic în sudul şi vestul landului, iar multe şosele au fost blocate.
 
Un copil în vârstă de nouă ani a fost ucis în apropiere de Munchen după ce un copac a căzut sub greutatea zăpezii. A fost găsit abia după 40 de minute, iar serviciile de urgenţă nu l-au mai putut resuscita.
 
Două secţiuni ale autostrăzii A8 au fost închise, şoferii fiind blocaţi toată noaptea pe drum, în maşini. Crucea Roşie şi o agenţie guvernamentală au oferit provizii şoferilor.
 
În Elveţia, o avalanşă a lovit un restaurant al unui hotel, trei persoane fiind rănite.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.