Zeci de zboruri au fost anulate, din cauza unor ninsori-record, care au condus la formarea unui strat de 36 de centrimetri de zăpadă, ce au afectat Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, care citează serviciile meteorologice ale capitalei ruse, ”un nou record zilnic de precipitaţii în 140 de înregistrare a fost bătut” în noaptea de marţi spre miercuri, la Moscova, care a bătut de asemenea ”precedentul record ce data din iarna lui 1995”.

Un strat de zăpadă de 36 de centimetri a acoperit capitala rusă, precizează Centrul meteorologic Fobos pe site, adăugând că ”ninsorile vor slăbi (miercuri) seara şi se vor opri în cursul nopţii” de miercuri spre joi.

Transporturile publice funcţionau, cu toate acestea, în mod normal, iar marile artere erau doar un pic mai blocate ca de obicei.

Numai aeroporturile erau afectate. Compania naţională Aeroflot a hotărât încă de marţi să anuleze aproximativ 70 de zboruri cu pelcarea sau sosirea pe Aeroportul moscovit Şeremetievo, pentru a evita un blocaj. Câteva zeci de zboruri ărezentau întârzieri miercuri.

”Un record de ninsori vechi de 20 de ani a fost bătut. În afară de asta, temperaturi extreme. Toate serviciile municipale lucrează în regim deplin. Fiţi atenţi pe drumuri şi trotuare”, a declarat primarul Moscovei Serghei Sobianin, pe contul său de Twitter.

Posturile de televiziune ruse prezentau miercuri imagini cu utilaje de deszăpezit acţionând în capitala rusă, unde serviciile muncipale sunt obişnuite să facă faţă unor asemenea ninsori.

Aproape 60.000 de agenţi şi 14.000 de vehicule sunt folosite de Serviciul drumurilor al Moscovei în vederea deszăpezirii, fără a pune la socoteală muncitori de la alte servicii sau întreprinderi private.

Cantităţile de zăpadă căzute riscă să se transforme în bălţi uriaşe la sfârşitul săptămânii, în contextul în care se anunţă temperaturi pozitive, neobişnuit de mari pentru acest anotimp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.