Nimeni ”nu va capitula” în Severodoneţk, unde au loc cele mai ”aprige bătălii”, iar forţele ucrainene apără ”fiecare centimetru al oraşului”, a declarat Serghii Gaidai, guvernatorul regiunii ucrainene Lugansk, pe contul de Telegram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit guvernatorului, centrul regional Lugansk se confruntă cu cele mai intense lupte.

”În Severodoneţk au loc bătălii aprige, apărătorii noştri luptă pentru fiecare centimetru al oraşului”, a subliniat Gaidai.

În ultimul său mesaj postat, oficialul ucrainean susţine că ruşii ”nu controlează ruta Lîsîceansk-Bahmut, ci trag puternic”, iar ruta aceea nu este folosită, fiind ”prea periculoasă”.

”Planurile rasiştilor nu s-au schimbat”, continuă Gaidai, argumentând că forţele ruse ”vor” să ”cucerească” Severodoneţkul şi ”stilul de viaţă” caracteristic oraşului până pe 10 iunie.

”Toate forţele rasiste au fost angrenate în lupta asta. În plus, orcii (argou pentru forţele ruse) plănuiesc din nou să traverseze râul Doneţk pentru a crea un cap de pod pentru ofensivă”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.