Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a afirmat că în cazul erupţiei supervulcanului Yellowstone, se crede că toate formele de viaţă existente în America de Nord ar dispărea în mod inevitabil. El a subliniat că acest lucru ar trebui să-i îngrijoreze pe politicienii americani, menţionând că, în cazul activării vulcanului, Europa de Est şi Siberia vor deveni cele mai sigure locuri, conform experţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Erupţia vulcanului Şiveluch din Kamceatka a dezactivat panourile solare. Dar Şiveluch nu este Vezuviu sau Yellowstone american, care este considerat cel mai periculos vulcan latent din lume...Ştiţi de vulcanul Yellowstone? Dacă se trezeşte, va fi un dezastru fără precedent. Este capabil de erupţii de mii de ori mai mari decât cele cunoscute de omenire. Observaţiile arată că, de-a lungul anilor, activitatea vulcanului creşte, magma din el se apropie de suprafaţă cu o viteză mare. Numărul cutremurelor din caldera înconjurătoare este şi el în creştere, ajungând la 2 mii pe an. Studiile efectuate au făcut posibilă simularea cursului presupusei erupţii şi a consecinţelor acesteia. Se crede că moartea tuturor formelor de viaţă din America de Nord este inevitabilă. Dintr-un lanţ de erupţii ale altor vulcani, cutremure, tsunami şi ploi acide, cea mai mare parte a populaţiei lumii va avea de suferit. Dar acest lucru îngrijorează populaţia din America, nu politicienii săi. Problema protejării populaţiei şi a infrastructurii economice de puterea distructivă a vulcanilor necesită dezvoltarea cercetării ştiinţifice în domeniul vulcanologiei. Ţările occidentale, care cresc obsesiv numărul sancţiunilor, ci ar trebui să continue să coopereze în domeniul ştiinţific, inclusiv în domeniul geologiei. Cercetarea şi realizările în interesul progresului şi al salvării vieţilor oamenilor ar trebui să devină proprietatea întregii omeniri. În acelaşi timp, aş dori ca autorităţile americane să îşi amintească mai des de înţelepciunea populară. Un proverb englezesc spune: "Oamenii care trăiesc în case de sticlă nu ar trebui să arunce cu pietre". Washingtonul, care decide soarta altor state şi popoare, ar trebui să îşi amintească faptul că şi în Pompei vechii romani trăiau bine şi nu se fereau de desfrâu", a spus el.

Oficialul rus din domeniul securităţii a subliniat, de asemenea, afirmaţiile "unora din America potrivit cărora Europa de Est şi Siberia ar fi cele mai sigure locuri de refugiu în cazul unei potenţiale erupţii". "Acesta este, probabil, motivul pentru care elitele anglo-saxone caută să pună stăpânire chiar pe Rusia", a conchis el.

Declaraţiile au fost acordate publicaţiei Izvestia, iar Patruşev, i-a sfătuit pe cetăţenii din Occident să continue să lucreze la proiecte comune de cercetare cu ţara sa.

Prin urmare, a spus el, "ţările occidentale, care sunt obsedate să impună tot mai multe sancţiuni, nu ar trebui să se despartă de Rusia prin astfel de sancţiuni, ci ar trebui mai degrabă să continue munca de cercetare în cooperare, inclusiv în domeniul geologiei".


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.