Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, i-a trimis o scrisoare Papei Francisc în care îi cere un dialog pe fondul crizei politice de la Caracas şi a presiunilor ţărilor vestice asupra sa, a informat Cardinalul Pietro Parolin, Secretarul de Stat al Vaticanului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pietro Parolin a făcut afirmaţiile în timpul vizitei Papei la Abu Dhabi.
 
Într-un interviu acordat postului italian Sky TG24, Maduro a afirmat că a trimis scrisoarea „pentru a ajuta procesul de a se ajunge la un dialog”.
 
Maduro, a numit decizia mai multor ţări europene de a-l recunoaşte pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedintele legitim al ţării ca fiind „laşă” şi „dezastruoasă”.
 
Madridul, Londra, Parisul şi alte capitale europene l-au recunoscut luni pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte al Venezuelei, după expirarea unui ultimatum dat lui Nicolas Maduro, care a refuzat să convoace noi alegeri prezidenţiale.
 
Rusia, unul dintre principalii aliaţi ai lui Maduro, a denunţat imediat această recunoaştere a lui Guaido de către europeni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.