Premierului Scoţiei, Nicola Sturgeon, a susţinut miercuri, după o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, că Scoţia este determinată să rămână în Uniunea Europeană, în ciuda deciziei britanicilor de a părăsi blocul comunitar, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scoţia este determinată să rămână partea a Uniunii Europene”, a declarat liderul scoţian pro-independenţă.

Între timp, Schulz a susţinut că a ascultat şi a reţinut care este dorinţa scoţienilor, care au votat decisiv pentru rămânerea în UE, faţă de englezii de la sud de zidul lui Hadrian.

Nicola Sturgeon se va întâlni miercuri şi cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul unei vizite la Bruxelles care a fost anunţată în ultimul moment, după plecarea premierului britanic David Cameron.

Scoţia a ameninţat că va organiza un al doilea referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie, pentru a putea să-şi păstreze poziţia în UE. Însă, liderii scoţieni au fost criticaţi de politicienii englezi, care au susţinut că Scoţia îşi va face noi probleme dacă încearcă să părăsească Marea Britanie şi nimic nu s-a schimbat de la ultimul referendum pentru independenţă, organizat în urmă cu doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.