Premierul Benjamin Netanyahu a promis, într-un discurs ţinut după învestirea guvernului de unitate al Israelului, că ”nu vom slăbi eforturile de a-i aduce înapoi acasă”, referindu-se la ostaticii luaţi de Hamas, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acelaşi timp, suntem uniţi în hotărârea împotriva duşmanului odios şi criminal”, a spus el.

Referindu-se la Hamas, el a cerut ţărilor care ”menţin prezenţa” să înfrunte sancţiunile.

În finalul discursului, el a afirmat: ”Ne aşteaptă zile grele”.

The Guardian prezintă fragmente din discurs:

”Puterea voinţei şi rezistenţa sunt sinonime poporului evreu. Ne vom ridica şi la înălţimea acestui test, deşi este aproape prea greu de suportat. Ziua de Sabat din 7 octombrie va rămâne întipărită ca p zi blestemată şi întunecată în analele naţiunii. Pentru  noi, poporul evreu, este cea mai cumplită zi de la Holocaust încoace.

Îi vom găsi pe aceşti criminali blestemaţi (…) cu toată forţa şi îi vom învinge. Îi vom şterge de pe faţa pământului. Va veni timpul când vom reconstrui comunităţile distruse. Vom reconstrui zona din jurul Fâşiei Gaza şi o vom restabili ca o zonă înfloritoare şi prosperă.

Prieteni, ne aşteaptă zile grele, dar nu vom fi descurajaţi şi nu vom ceda”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.