Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat duminică o vizită - în secret - în Arabia Saudită, unde s-a întâlnit cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, supranumit MBS, şi secretarul american de Stat Mike Pompeo, dezvăluie luni presa israeliană, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa israeliană scrie că Netanyahu a fost însoţit de directorul serviciilor israeline de informaţii (Mossad) Yossi Coheh, la Neom, un oraş futurist situat în nord-vestul Arabiei saudite, în apropiere de Israel.

Contactate de Reuters, serviciile premierului israelian şi Ambasada Statelor Unite în Israel nu au comentat imediat.

Cotidianul Haaretz scrie, pe baza unor date informatice, că un avion privat a efectuat un zbor scurt de la Tel Aviv la Neom, un oraş situat pe malul Mării Roşii, unde se aflau MBS şi Pompeo.

Şeful în exerciţiu al diplomaţiei americane încearcă să convingă Arabia Saudită să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite (EAU) şi Bahrainului, care şi-au normalizat relaţiile diplomatice cu Israelul, o apropiere în parte din cauza urii celor trei ţări faţă de Iran.

Riadul este la fel de ostil Teheranului, însă Arabia Saudită refuză să se apropie de Israel, subliniind că vrea ca mai întâi să fie recunoscut statul la care aspiră palestinienii, Palestina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.