Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că planul de pace american prevede stabilirea capitalei Palestinei în Abu Dis, un cartier aflat la marginea Ierusalimului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce preşedintele american Donald Trump a prezentat planul său de pace, Netanyahu a declarat reporterilor să Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală indivizibilă a Israelului, ”ceea ce în seamnă în interiorul zidurilor sale”, făcând referire la graniţele sale municipale.

Liderul israelian de dreapta, care va trece prin noi alegeri generale în martie, a spus că va face o propunere pentru aplicarea jurisdicţiei israeliene în Valea Iordanului, nordul Mării Moarte şi în aşezările din Cisiordania, pentru a fi aprobată în viitoarea şedinţă de Guvern, probabil duminică.

”Israelul oferă palestinienilor, la sfârşitul acestui proces, o suveranitate limitată, condiţionată”, a spus Netanyahu.

Palestinienii nu au participat la anunţarea planului de pace de către preşedintele american Donald Trump, iar preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a numit planul ca fiind ”palma secolului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.